Fotograaf

Caroline Hoosemans

Fotografie is altijd al in mijn leven aanwezig geweest. Mijn vader was vroeger fotograaf, hij fotografeerde voor het bedrijf waar hij werkte en voor de plaatselijke krant.

En natuurlijk was hij ook thuis altijd met zijn camera bezig en waren mijn zus en ik toen we klein waren vaak onderwerp van zijn fotografie. Al jong kreeg ik zo mijn eerste camera in mijn handen en ik ben altijd blijven fotograferen. 

Zijn stijl van fotograferen heb ik ook overgenomen, altijd op de juiste plek aanwezig, maar tegelijkertijd toch onopvallend.

“Altijd op de juiste plek en tegelijkertijd onopvallend. Zo fotografeer ik graag.”

Caroline

Inspiratie

Mijn inspiratie vind ik in de rust, ruimte en kleuren van de natuur, maar ook in de dynamiek van een grote stad. Door het fotograferen ben ik anders naar mijn omgeving gaan kijken, ik neem alles veel bewuster in me op.

Ik vind het geweldig om herinneringen vast te leggen en het licht te vangen in een beeld. Een foto is voor mij geslaagd als die je terugbrengt naar dat moment, en dan niet alleen qua beeld, maar ik wil graag al je zintuigen prikkelen. Je voelt weer de warmte, ruikt de geuren en hoort de geluiden. Als je je ogen sluit ben je weer daar en voel je de sfeer en de emoties van dat moment.

Zo’n beleving wil ik je graag geven door middel van mijn fotografie.

What’s in a name

De naam Cadho is een samenstelling van de namen van mij en mijn man Caroline en Ad Hoosemans.

Je spreekt het uit als ‘cadeau’, want een mooie foto is tenslotte ook een cadeautje.