Je gebruikt Internet Explorer. Deze website ondersteunt alleen moderne browsers. Gebruik alsjeblieft Chrome, Firefox, Safari of Edge.

Fotografeer ALS de wereld uit

Als ondernemer ben ik natuurlijk ook maatschappelijk betrokken. Het project ‘Fotografeer ALS de wereld uit’, een initiatief van Juliette Arts – Just Jules, trok meteen mijn aandacht omdat een tante van mij overleden is aan deze ziekte.

Met 24 fotografen hebben we mensen met ALS gevolgd en in beeld gebracht. Met het doel meer bekendheid te geven aan ALS en geld in te zamelen voor meer onderzoek naar de behandeling en genezing.

Hein in beeld

Ik volgde Hein en hij wilde persé niet als patiënt in beeld gebracht worden, maar hij wilde laten zien hoe hij zich inzette in de strijd tegen ALS.

Hij organiseerde verschillende evenementen om geld op te halen voor onderzoek. Zoals de RainbowRun040, een kleurrijk loopevenement. Ook realiseerde hij, samen met ambassadrice Candy Dulfer, Club Dauphine040, een muzikale avond met veel bekende artiesten. 

Ik ben dankbaar dat ik dit in beeld heb mogen brengen. Zijn uitspraak: “Ik voel me verplicht mijn tijd goed te benutten” zal me altijd bijblijven en inspireert me om altijd door te gaan, ook als het even tegen zit.

“Ik voel me verplicht mijn tijd goed te benutten”

Hein

Boek: Als ALS in beeld komt

Het boek waarin onze foto’s en verhalen zijn gebundeld heet ‘Als ALS in beeld komt’ en is nog steeds te koop via de Stichting ALS Nederland.